Vrijetijdseconomie

Vrijetijdseconomie  

Vrije tijd is ontzettend belangrijk. Een krachtige vrijetijdseconomie is het waard om in te investeren en daarom een belangrijk focuspunt voor de gemeente. Vrijetijdseconomie is een breed begrip: het omvat toerisme, detailhandel, kunst en cultuur, evenementen, leisure, recreatie, sport en horeca. 

Om de vrijetijdseconomie te stimuleren, werken we toe naar een allesomvattend, passend aanbod aan faciliteiten en voorzieningen. Door aantrekkelijke publieksvoorzieningen, zoals hotels en evenementen, uit te breiden, willen we de inwoners en bezoekers van Schiedam een optimale beleving van onze stad geven.  

Het jeneververleden van Schiedam is ons unique selling point (USP). Met het verder uitbreiden van het Dutch Distillers District, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van arrangementen, gaan we ons USP meer in de spotlights zetten. Zien, maken, ruiken en proeven: door de beleving in de breedste zin te stimuleren zetten we het district ook nationaal en internationaal op de kaart. Wil jij met jouw bedrijf investeren in het Dutch Distillers District? Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met een van onze accountmanagers.

Verenigingen en organisaties om mee te netwerken en samenwerken binnen dit thema vind je hier