Luchtfoto SchieDistrict

SchieDistrict

In SchieDistrict komen werken, leren, recreëren en wonen samen. Het is een goed bereikbare ontwikkellocatie met het oog op mechatronica (high tech systemen en materialen, HTSM) en innovatief en duurzaam ondernemen.

SchieDistrict beslaat de bedrijventerreinen ’s Gravelandsepolder, Spaanse Polder en Schieveste. Het is een van de grootste bedrijventerreinen van West-Europa. Het goed bereikbare gebied kenmerkt zich door een zeer diverse mix van ondernemingen. Zo vind je er high tech en innovatieve bedrijven, start- en grow-ups. Deze bedrijven zijn veelal gerelateerd aan onder meer de TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en de maritieme sector.  

Het bedrijventerrein ’s Gravelandsepolder bezit het keurmerk Veilig Ondernemen. ’s Gravelandsepolder en de Spaanse Polder zijn voor ondernemers in de fijnmechanica, mechatronica, groothandel en dienstverlening ideale werkplekken. Onder het motto ‘Knappe koppen, slimme handjes’ wil de gemeente aan de ene kant kennisontwikkeling bij bedrijven stimuleren en aan de andere kant onderwijs en toegepast onderzoek versterken.  

Hierdoor blijft het gebied ook op de lange termijn een goede motor voor de arbeidsmarkt van Schiedam en regio. Wil je hier meer over weten? Of ben je benieuwd of jouw bedrijf goed aansluit in SchieDistrict? Kijk op de website van de werklocatie of neem contact op met een van onze accountmanagers.    

Dolinda

Dolinda Aalberts

Accountmanager bedrijventerreinen 'S-Gravelandse Polder & Schieveste.