Glasfabriekterrein

Nieuw-Mathenesse

Met het historische karakter en de gunstige ligging naast de binnenstad, de havens en M4H in Rotterdam, is Nieuw-Mathenesse onmisbaar als woon- en werkgebied in Schiedam.

Nieuw-Mathenesse is een industrieel bedrijventerrein en heeft een rijke historie op het gebied van jenever en bottelarij. Een aantal Schiedamse distillateurs is hier gevestigd. Nieuw-Mathenesse is hiermee onderdeel van het Dutch Distillers District. 

Nieuw-Mathenesse is volop in ontwikkeling. Van nu tot 2035 wordt het noordelijk deel van het bedrijventerrein omgevormd tot een mix van wonen, (ambachtelijk) werken en ontspannen. 
Op en rond het Glasfabriekterrein komen zo’n 1.000 nieuwe woningen. Creatieve, ambachtelijke ondernemers vestigen zich naast de distilleerders. Nieuw-Mathenesse is straks een eigentijds, groen en duurzaam gebied. Ondernemers, bewoners en bezoekers maken gebruik van de aanwezige deelmobiliteit, ontmoeten elkaar in horeca en sporten in het park of op het water. Kijk voor meer informatie op glasfabriek.com.

Onderdeel van Nieuw-Mathenesse is bedrijventerrein Nieuwe Maas. Nieuwe Maas biedt ruimte aan bedrijven in diverse branches zoals distributie en groothandel. Het bedrijventerrein heeft daarnaast nog een gedeelte te ontwikkelen kavels. 

Neem voor meer informatie over deze werklocatie contact op met onze accountmanagers.

Marieke

Marieke Groot

Accountmanager bedrijventerreinen: Nieuw-Mathenesse & Nieuwe Maas.