Direct regelen

Regelen

Heb jij voor jouw horecazaak een vergunning nodig, maar weet je niet waar je moet starten? Wil je subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw bedrijfspand? Of wil jij tijdelijk als zelfstandige werken voor de gemeente Schiedam, bijvoorbeeld als medewerker klantenservice of projectleider? Op deze pagina vind je informatie over belangrijke regelingen.  

Vind je hier niet de informatie die je zoekt? Neem dan contact op met ons centrale informatiepunt. Voor algemene vragen over ondernemen in Schiedam kun je ook terecht bij het Schiedams Ondernemersloket. En heb je meer behoefte aan een persoonlijk gesprek over ondernemen in Schiedam? Dan kun je contact opnemen met een van onze accountmanagers.

Samen moeten we ervoor zorgen dat bedrijven en bewoners of bezoekers geen last van elkaar hebben, bijvoorbeeld van geluid, afval of vervuiling. Wat kan jij hiervoor regelen? 

We vinden het belangrijk dat ondernemers hun bedrijf kunnen digitaliseren als zij dat willen. We bieden je de nodige steun.

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Dat kan op veel manieren. Hoe? Dat ontdek je op deze pagina. 

De gemeente Schiedam stimuleert bedrijven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wat zijn jouw mogelijkheden en kansen?

Groeien als onderneming vraagt vaak ook extra personeel. Voor veel ondernemers is het vinden van personeel een grote uitdaging. Kom jij handen tekort in jouw onderneming? Lees op deze pagina over initiatieven die jou mogelijk verder kunnen helpen! 

De gemeente Schiedam is continu op zoek naar lokale ondernemers die Schiedam en haar ambities kunnen versterken met interessante producten en diensten.

Op zoek naar een leuk bedrijfsuitje of locatie voor een borrel of bijeenkomst? Bekijk hoe je Schiedam met jouw onderneming kan beleven.

Via het Rotterdam Expat Centre krijgen ook Schiedamse expats een warm welkom. Het Rotterdam Expat Center heeft allerlei relevante expatkennis en -diensten in huis. Als expat én als werkgever van expats, ben je hier aan het juiste adres.

Sommige ondernemers kunnen gebruikmaken van subsidies of andere financieringsmogelijkheden en regelingen. Alles wat je hierover moet weten, lees je hier.

Veel ondernemers krijgen te maken met lokale regels en vergunningen. Wat moet je weten en waar begin je? Je leest het hier.