Duurzaam bedrijf interieur

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Dat kan op veel manieren. Hoe? Dat ontdek je op deze pagina. 

Jouw onderneming verduurzamen

Duurzaam ondernemen is een belangrijk uitgangspunt voor de Rijksoverheid en gemeenten, maar ook voor steeds meer ondernemers. In Schiedam zien we dat ook terug. Steeds meer ondernemers zoeken naar manieren om te verduurzamen. Hieronder vind je enige achtergrondinformatie en een overzicht van instanties waar ondernemers terecht kunnen voor advies en hulp bij het verduurzamen van jouw bedrijf. 

Landelijk doel 

Als het aan de Rijksoverheid ligt is Nederland in 2050 volledig circulair. Circulaire ondernemingen richten zich op het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen. Zo blijft er zo min mogelijk afval over. Dat is nodig, want vanwege de groeiende wereldbevolking dreigen grondstoffen schaars te worden en moeten we ze zo efficiënt mogelijk gebruiken. Uitdagend, maar het brengt ondernemers ook kansen: er ontstaan nieuwe markten en meer samenwerkingsmogelijkheden. En wij kunnen je daarbij helpen.  

Onze accountmanagers vertellen je graag over circulair ondernemen in Schiedam.  

Speciaal voor ondernemers: Regionaal Energieloket - Zakelijk

Het startpunt voor verduurzaming is het Regionaal Energieloket (REL). Op de website van het REL lees je alles over duurzaamheidskansen en -regelingen. 

Speciaal voor ondernemers is er nu ook het Energieloket Zakelijk. Het loket toont hoe bedrijven sectorspecifiek energie kunnen besparen, welke subsidies en andere financieringsmogelijkheden er voor verduurzaming zijn en welke vormen van verduurzaming je aan kunt denken. Ook voor het verduurzamen van je bedrijfspand ben je bij het Energieloket zakelijk aan het juiste adres voor hulp. Wordt het een groen dak, zonnepanelen of toch een nieuwe isolatie? 

Kijk voor het overzicht en meer informatie op Energieloket Zakelijk.