SHOP Schiedam

Contactpunten

Wat zijn de belangrijkste contactpunten voor jou als ondernemer in Schiedam? We zetten ze voor je op een rij.

Het Ondernemersloket

Het ondernemersloket beantwoordt algemene vragen over jouw (beginnende) onderneming. Het loket is onderdeel van het Klant Contact Center en kan je verwijzen naar de juiste contactpersoon of organisatie. Het ondernemersloket is telefonisch bereikbaar via het KCC en kan op afspraak bezocht worden.  

Informatiepunt SHOP 

Informatiepunt SHOP, een initiatief van D&S Groep en de Stichting Centrummanagement Schiedam, verbindt en versterkt Schiedamse retail- en horecaondernemers. Ze brengt ondernemers in contact met elkaar, en met de gemeente en relevante instellingen. Het platform organiseert verschillende evenementen, zoals ondernemersontbijten, netwerkbijeenkomsten en workshops.  

Schiedamse retail- en horecaondernemers kunnen bij SHOP terecht voor het stellen van vragen én voor het delen van goede ideeën. Ze zijn drie ochtenden per week, zonder afspraak, welkom in de SHOPwinkel in de binnenstad. Wil je meer weten over het ondernemersplatform? Neem een kijkje op hun website.

Onze accountmanagers

Er staat een team van accountmanagers klaar voor alle ondernemers in Schiedam. Dit team is het vaste aanspreekpunt voor specifieke vragen over jouw onderneming in onze stad. Ze weet bijvoorbeeld alles over verschillende werklocaties binnen onze gemeente, maar kan je ook adviseren in het uitbreiden van je onderneming of ervoor zorgen dat je met jouw vraag terechtkomt bij juiste instantie of persoon.  

Ondernemen in Schiedam kent voor onze accountmanagers geen geheimen. Benieuwd wat ze voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met het team.

Kamer van Koophandel  

Ondernemen begint bij de Kamer van Koophandel (KVK). De KVK speelt een onmisbare rol voor ondernemingen en biedt ondersteuning aan (startende) ondernemers door actuele informatie, kennis en adviezen te delen.    

 Wil je in contact komen met de Kamer van Koophandel? Kijk op de website voor de mogelijkheden.  

MKB Nederland - Rotterdam Rijnmond 

Samen sterker ondernemen: dat is waar MKB Nederland – Rotterdam Rijnmond voor staat. Het midden- en kleinbedrijf is een belangrijke drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Het is daarom van belang dat ondernemers steun kunnen ontvangen en niet gehinderd worden door talloze onduidelijke of overbodige regels. Om die reden is de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland opgericht.   

Ben jij een Schiedamse ondernemer en benieuwd naar waarin MKB Nederland – Rotterdam Rijnmond jou kan ondersteunen? Ontdek het op hun website.

Starten in de horeca - KHN

Als (startende) ondernemer in de horeca sta je er niet alleen voor. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is dé branchevereniging voor de horeca. Zij staan samen met de gemeente klaar om je te helpen bij het starten van je onderneming. Neem een kijkje op deze pagina voor meer informatie. 

Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met Renata Beijen, Regiomanager KHN Zuid-Holland via r.beijen@khn.nl of telefonisch via 06 57 07 87 74. 

Business.gov.nl

For foreign and resident entrepreneurs who want to start their own business or collaborate with businesses in the Netherlands, Business.gov.nl  is the Point of Single Contact. On this platform, all relevant sector-specific information is available regarding the laws, rules and regulations, subsidies, and other important matters. This information has been made available in collaboration with several Dutch governmental and semi-governmental organisations.