De haven

Havens

Het Schiedamse havengebied is hoogwaardig en levendig. Op verschillende, sterk aan elkaar verbonden terreinen bloeit de innovatieve maritieme maakindustrie. In dit gebied kun je de stad ook perfect ontdekken en beleven aan het water.

Het Schiedams havengebied bestaat uit drie havens: de Wiltonhaven, Wilhelminahaven en Vijfsluizen. In deze havens zijn meer dan 50 bedrijven gevestigd. Met zo’n tweeduizend ingenieurs is het Schiedams havengebied een van de meest complete, innovatieve maritieme hotspots, zowel op nationaal als op internationaal niveau.    

Het havengebied is van steeds meer waarde voor de stad. Daarom verbeteren we de aansluiting tussen beide en in het gebied zelf, zodat het beter bereikbaar is te voet, per OV, boot, auto, fiets, en deelvervoer. Ook is duurzaamheid een belangrijk speerpunt binnen de havenontwikkeling. Verschillende in het gebied gevestigde marktleiders hebben de verduurzamingsopgave, net zoals de gemeente Schiedam, onderstreept. De ontwikkeling van het gebied vindt plaats in samenwerking met Schiedamse ondernemers, Havenbedrijf Rotterdam en de Provincie Zuid-Holland. 

Het havengebied is interessant voor de maritieme maakindustrie en toeleveranciers, scheepsbouw, watergebonden (maritieme) bedrijven en voor havengebonden kantoren. Neem voor meer informatie over het havengebied contact op met de accountmanager van het gebied.

Accountmanager Linda Rademaker

Linda Rademaker

Accountmanager bedrijventerreinen: SchieDistrict & Spaanse Polder.