De historische binnenstad is een multifunctioneel centrum. Het is de plek waar ambachtelijke makers, bijzondere monumenten en kunst, unieke winkels, fijne horecagelegenheden en het Schiedamse gedistilleerd te vinden zijn.

Binnenstad

De Schiedamse binnenstad is de plek waar de geschiedenis van Schiedams gedistilleerd begon en nog steeds zichtbaar is. Met bijzondere winkels, kleinschalige bedrijvigheid en fijne horeca is het ook een belangrijke economische werklocatie.

Samen met verschillende partners zoals Stichting Centrummanagement Schiedam, Schiedam Partners en SHOP werken we samen aan een levendige binnenstad. Schiedam profileert zich als Jeneverstad; het Dutch Distillers District

In de binnenstad vind je tal van (ambachtelijke) winkels, horecaculturele instellingen en galeries. In en rond de binnenstad worden de komende jaren diverse nieuwbouwprojecten gerealiseerd met een mix van wonen en bedrijvigheid. Dit biedt kansen voor (nieuwe) ondernemers. Nieuwsgierig naar onze plannen? Bekijk ons uitvoeringsprogramma

Voor ondernemers in de binnenstad heeft de gemeente Schiedam diverse spelregels (zoals voor reclame uitingen) en regelingen (zoals tegen leegstand) opgesteld. Dat lees je hier. Wil jij ondernemen in de binnenstad? Onze accountmanagers kunnen je er alles over vertellen.