Man krijgt advies over lening

Subsidies en geldzaken

Sommige ondernemers kunnen gebruikmaken van subsidies of andere financieringsmogelijkheden en regelingen. Alles wat je hierover moet weten, lees je hier.

Subsidies

De economie en samenleving duurzaam, aantrekkelijk en veerkrachtig houden kost tijd, inzet en geld. De overheid helpt daarbij: zij stimuleert ondernemingen die bijdragen aan verschillende overheidsdoelstellingen. Ook ondernemers in Schiedam kunnen onder voorwaarden aanspraak maken op diverse financieringen. 

Gemeentelijke subsidies   

Voor sommige activiteiten die bijdragen aan een beleidsdoel van de gemeente Schiedam kan jij als ondernemer subsidie aanvragen. Je kan bijvoorbeeld subsidie ontvangen als jij het cultuuraanbod in onze gemeente versterkt. Voor het gebruik van panden in de binnenstad bestaan extra regelingen, bijvoorbeeld als jij een bijzonder winkelconcept wil beginnen.

Een totaaloverzicht van subsidies vind je hier

Overheidssubsidies- en regelingen    

De overheid kan jou ook op verschillende manieren helpen. Met een subsidie of lening, maar ook door bepaalde zaken makkelijker te maken of je voor te stellen aan mensen die jou met je ondernemersplannen kunnen helpen. Sluit jouw project aan bij de EU? Dan kan je misschien een Europese subsidie aanvragen. Kijk op het Ondernemersplein voor alle mogelijkheden. 

Geldzaken

Belastingdienst

Alle belastingzaken voor je onderneming regel je via de Belastingdienst. Meer informatie over onderwerpen zoals uitstel van betaling, aftrekposten of het in dienst nemen van personeel is hier ook te vinden.

UWV

Wanneer moet je jouw werknemer ziekmelden? Hoe vraag je een zwangerschapsuitkering aan voor je medewerker? Meer informatie over alle mogelijke uitkeringen voor je werknemers vind je op de pagina van het UWV. Hier kan je ook meer lezen over de regels rondom het beëindigen van een arbeidsovereenkomst, of wat je bijvoorbeeld moet regelen als een werknemer in jouw bedrijf een kind krijgt. 

Zakelijk krediet  

Een ondernemer kan krediet aanvragen bij Qredits, een onafhankelijke en private kredietverstrekker. Deze kredietverstrekker helpt zowel startende als bestaande ondernemers bij het succesvol starten of investeren in hun bedrijf. Ben jij een beginnende ondernemer in Schiedam? Of ben jij van plan te gaan investeren? Kijk voor financieringsmogelijkheden op de website

Geldfit Zakelijk

Om te voorkomen dat het aantal ondernemers met schulden toeneemt, is speciaal voor ondernemers de Geldfit Zakelijk campagne gestart. Opgericht door het ministerie van Financiën en Werkgelegenheid, met gratis financiële hulp voor ondernemers.

Via Geldfit heb je toegang tot verschillende tips en tools om grip op je geld te houden. Liever een persoonlijk gesprek? Via Geldfit kan je ook een gratis adviesgesprek inplannen. Kijk voor alle mogelijkheden op deze pagina.

Stichting 155

Voor ondernemers met geldproblemen biedt gemeente Schiedam verschillende regelingen en hulpmiddelen aan om je er weer bovenop te helpen. Wil jij weten of je recht hebt op een regeling van de gemeente? Via de geldnoodscan van Stichting 155 ziet u direct of u in aanmerking komt. Daarnaast kan Stichting 155 je ook persoonlijk advies geven met een stappenplan om van je geldproblemen af te komen.

Kom uit je schuld

Hoe sta jij ervoor? Kom jij eruit? Veel mensen wachten te lang met hulp zoeken. Kom daarom op tijd in actie om (verdere) geldproblemen te voorkomen. Voor ondersteuning en meer informatie over jouw opties kan je terecht op Komuitjeschuld.nl.

Liever persoonlijk contact over de mogelijkheden? Onze accountmanagers staan voor je klaar.